preskoči na sadržaj
Vijesti

Dani kruha

Ovaj tjedan, od 19. do 23.listopada 2020., u našoj školi obilježeni su Dani kruha. Više o provedenim aktivnostima pročitajte pod Opširnije.


Likovni radovi učenika 2.b razreda:

 

Likovni radovi učenika 3.b razreda:

 

Ovaj tjedan u 4.a razredu smo obilježili Dane kruha i plodove zemlje kroz sate Likovne kulture slikajući voćnu harmoniju. Kroz sate Hrvatskog jezika i Sat razrednika podsjetili smo se kako kruh nastaje te smo istražili kroz povijest o nastanku kruha. Zaključili smo da je kruh ovjekova potreba od pamtivijeka i simbol života.

 

Jesenski kutak i likovni radovi učenika 1.a-2.a razreda:

 

Radovi učenika 5.b razreda:

Dani kruha

Kakvo li čudo krije zemlja, jedna obična zemlja i samo jedno zrnce pšenice. Kada posadimo to jedno zrnce pšenice naraste veliki plod pa od tog ploda pravimo brašno. Od brašna, svi znamo, pravimo kruh. Od tog jednog kruha ljudima spasimo život i evo koliko je čudo napravila zemlja, samo jedan kruh. Svi volimo razne kiflice, muffine i još kojekakva suha peciva. Dani kruha… Ma kako je lijepo vidjeti onaj stol pun finih, lijepih i slasnih peciva. Ulje, to je svima potrebno, da nema ulja ne bi bilo puno jela koje svi jedemo. Ali kestenje… Pa da njega nema kakva bi to jesen bila, kestenje ispržimo i onda je nafinije. Najvažnije je cijeniti plodove zemlje.

L.M., 5.b.

Zahvalnost za plodove Zemlje

Jesen nam daje jako vrijedne plodove za koje trebamo biti zahvalni.
Od malog zrna pšenice imamo kruh.
Od malog sjemena izraslo je drvo koje nam daje plodove.
Voće i povrće nam daje zdrav život.
Od suncokreta dobivamo ulje, od kestena ukusan kesten pire.
Plodovi šipka nam daju zdrav i ukusan čaj.
Ima toliko plodova koji nam daju snagu i zdravlje.
Ni ne znamo koliko trebamo biti zahvalni za plodove koje nam daje Zemlja.
Zato cijenimo plodove Zemlje.

L.R., 5.b

Dani kruha i njihova važnost

Uskoro su Dani kruha. Važno je biti zahvalan za plodove jeseni jer bez njih ljudi ne mogu živjeti. Jedan od  jesenskih plodova je kesten. On kada se isprži bude jako ukusan. Od suncokreta se radi ulje, od zrna pšenice se radi brašno, a od šećerne repe šećer. Tek sada možemo vidjeti da od brašna koje je napravljeno od tih zrna možemo napraviti toliko hrane. Da nema brašna, ulja, šećera ljudi ne bi mogli praviti hranu, a bez nje ne bi mogli preživjeti.

B.G.P., 5.b

 

Priča jesenskog šešira je naziv projekta koji su ostvarili učenici 5.a razreda na satu hrvatskog jezika. Ujedno su i na taj način proslavili Dane kruha - Dane zahvalnosti za plodove zemlje. Uz obilje jesenskih plodova šeširima, jedan školski sat smo odlutali do Jesenskog bala, u Šeširgrad, dolinu Šeširićku... Bilo je zanimljivo, bajkovito, stvarno, a i dojmovi su na zadovoljstvo izvođača vrednovani.

 

Obilježavanje Dana kruha u 6.razredu:

 

Učenici 7.razreda za Dane kruha sa svojom razrednicom su pisali činkvine uz razgovor o hrani, gladi i pravilnoj ishrani:

Hrana

Plodovi
Zlatni, bogati
Blagovanje, uživanje, slavljenje
Zemlja nam daruje bogatstvo prirode
Kruh

 

Pod matematikom učenici petog razreda osmislili su problemske zadatke na temu kruha i peciva. Zadatke su postavili na virtualnu ploču (padlet):

Made with Padlet

 

Više fotografija provedenih aktivnosti pogledajte u fotogaleriji.

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marina Gernhardt   datum: 23. 10. 2020.


Tražilica

Kalendar
« Studeni 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji




Jelovnik



Upisi u srednju školu


Kamo nakon osnovne

Časopisi


Savjetodavne linije





preskoči na navigaciju